אין מצב
  • אין מצב שלא תדע/י!
  • למה אין מצב שלא תכיר/י אותנו?
  • אין מצב שלא נקשיב לך!
  • אין מצב שלא תדע/י!
  • למה אין מצב שלא תכיר/י אותנו?
  • אין מצב שלא נקשיב לך!
אין מצב
  • אין מצב שלא תדע/י!
  • למה אין מצב שלא תכיר/י אותנו?
  • אין מצב שלא נקשיב לך!
  • אין מצב שלא תדע/י!
  • למה אין מצב שלא תכיר/י אותנו?
  • אין מצב שלא נקשיב לך!
ראשי » דרך החיים שלך » מתי חייבים ללכת לחדר מיון?

מתי חייבים ללכת לחדר מיון?

מערכת אין מצב 11 במאי 2020 22:47 אין תגובות

 שלא תבינו אותנו לא נכון, אנחנו ממש לא בעד שתאשרו בבית בכל מחיר ובכל מצב. מאידך, לפחות 50% מהביקורים בחדרי המיון ברחבי הארץ יכולים להימנע ולסייע לכולנו לקבל טיפול רפואי איכותי וזמין יותר, על ידי קיצור תורים.

אזרח ישראלי שנפגע ואינו חש בטוב יכול לבחור בכמה דרכי פעולה אפשריות על מנת לבדוק לקבל טיפול רפואי הולם.

לחכות עד לתור קרוב אצל רופא משפחה. לרוב תוך 24 שעות ימצא תור פנוי. ואם זה בשעות שהקופה פתוחה טלפון למרפאה בצרוף תאור למה לדעתו הבעיה דחופה לעיתים (לא תמיד) יאפשר לו להגיע להבדק אצל הרופא או האחות במרפאה באופן מיידי ( תלוי האם לפי דעת הצוות אכן הבעיה דחופה)

בשעות הערב בחלק מהמקומות ולפי פרסום שיש בחלקים אחרים להגיע למוקד רפואת חרום. שם יבדק על ידי אחות.

רופא – סוג והתמחות הרופא משתנה ממקום למקום (יש מקומו תבהם באופן קבוע יושב רופא פנימאי, כירורג ונשים ויש מקומות בהם רופא בעל התמחות כלשהי ממלא מקום של רופא כללי.

בחלק מהמקומות ניתן לבצע בדיקות דם, חבישות גבס, קבלת תרופות לווריד ועוד. כל מקום והסדריו ומכיוון שאין חוק בעניין – כל קופה עובדת עם מוקדים אחרים ובהסדר תשלום אחר.

להגיע לחדר רפואה דחופה – בשמו הישן חדר מיון. יש מספר כאלה בארץ ואין חוק הקובע איך עליהם לעבוד. בכולם תתקבלו ותבדקו קודם על ידי אחות רפואה דחופה. בחלקם האחות תשלח לבדיקות עזר בהתאם למה שתספרו.

זה יכול להיות צילומים שונים, בדיקות דם, הדבקות פצע ועוד. לאחר מכן לפי מידת הדחיפות ביחס לשאר המטופלים (ולאו דווקא ביחס למה שהמטופל חושב שדחוף) יראה אתכם רופא.

בחלק מהמקומות זהו רופא רפואה דחופה בהתמחות או מומחה, במידת הצורך הוא יזמין יעוץ של בעל מקצוע ספציפי. בחלק מהמקומות זהו רופא המתמחה במקצוע הספציפי שנדרש לפי בדיקת האחות – כירורג, גניקולוד, פנימאי, אונקולוג וכו’ ויש גם הרבה דרכי אמצע לעבודה.

האחות והרופא מטרתם לתת טיפול בבעיה דחופה שלא ניתן לחכות איתה. לשלוח לאשפוז את מי שאינו יכול מסיבות רפואיות לחזור לטיפול בבית. ולהשתדל לשחרר אנשים שגם אם יש להם בעיה רפואית – ניתן לתת לה טיפול טוב מספיק בבית ובמסגרת הקהילה.

יש הבדל בין בתי החולים וחדרי המיון השונים בישראל. ההבדלים קשורים בעיקר למגוון המקרים שבהם בית החולים מוכן לבצע טיפולים ובדיקות במסגרת הביקור במיון או לחילופין, לשחרר את החולה לביתו. המשותף לכל חדרי המיון הוא שבכולם הרופא לא ישלח הביתה מטופל שעלול להנזק באופן משמעותי מזה שיחכה להמשך הטיפול בקהילה.

מטרת החדר מיון

לא למצוא מה הכותרת של כל בעיה ובעיה. זה לא המיון של האוס או אנטומיה של גריי.

לא כל בעיה אפשר למצוא שם תוך מספר שעות. לעיתים הבדיקות הנדרשות הן ארוכות. לא זמינות או אלה שלא ניתן לבצע אותן ללא הכנה מתאימה של המטופל, שיכולה להיות גם הכנה של כמה ימים.

כל אנשי הרפואה מן הסתם יגידו שברגע שיש כותרת החיים קלים יותר. כולם רוצים למצוא מה הבעיה כמה שיותר מהר, אבל למרה הצער לא תמיד זה ניתן.

בנוסף חשוב לזכור כי המערכת הרפואית מקבלת החלטות תחת אילוצים כלכליים. ככה זה בכל העולם. בחלק גדול מהעולם על כל בדיקה ובדיקה המטופל משלם ואם אין לו ביטוח בריאות פרטי, זה עולה הון.

בישראל התשלום עבור ביקור בחדר מיון הוא קבוע ולרוב לא חל על המטופל (גם האגרה – אינה בגובה המחיר של הביקור). הרופא בחדר המיון לא עובד עם מחשבון של “כמה בדיקות כבר עשיתי וכמה הן עלו לבית החולים”.

ובכל זאת כל רופא יודע כי כמות המשאבים מוגבלת. לכן גם כשיש תור לאולטרסאונד בחדר מיון (במקרה שבו בבית החולים הספציפי בכלל מקובל לבצע אולטרסאונד) זה לא כל הקודם. מי שדחוף לדעת הרופאים מטפלים, יכנס קודם.

כל הרופאים עלולים וגם טועים. כל האחיות עלולות וגם טועות. אנחנו משתדלים לתחקר טעויות שאנו יודעים עליהן ולהפיק לקחים.

מנגד ביצוע בדיקות ללא חשד רפואי כלשהו גם מובילה לא אחת לטעויות באבחנה ולמתן טיפולים מיותרים, בחלקם מסכני חיים.

לכן, אחרי בדיקת המטופל, הצוות הרפואי מנסה להכריע אילו בדיקות הכרחיות ועל מה ניתן לוותר, כמו גם מה הסיכון מול התועלת בכל בדיקה.

הגישה למטופל שפנה לבית החולים הוא כאל מטופל בסיכון. לכן אם פנה מטופל לחדר מיון עם שיעול, סביר שיעבור צילום חזה.

למרות שלו היה פונה לרופא משפחה בקופת החולים, היה עובר בדיקה ויתכן והיה יוצא ללא צילום רנטגן. אין כאן רשלנות משום צד. יש הכרות עם האוכלוסיה הפונה, המטופל הספציפי ובחירת הטיפול לפי האמצעים והידע הקיימים.

המערכת מנסה להשתפר אבל היא עדיין מוגבלת והעומס הוא רב.

יטב לכולם אם לא ישלחו לחדרי מיון מטופלים שיכולים לקבל טיפול בקהילה.

ברחבי העולם נעשים יותר ויותר פרויקטים הפונים למטופלים ומטפלים כאחד כדי ללמד את שני הצדדים, שעודף טיפול ועודף בדיקות אינו ברכה.

חשוב לדעת ולזכור כי מטופל שפנה לחדר מיון מחוייב בתשלום אגרה.

אגרה זו תוחזר אם יקבל או קיבל הפניה להגיע לחדר מיון מקופת החולים (דרך המוקד הטלפוני למשל – אותו מאיישים אנשי מקצוע), או אם מדובר באחד המצבים אותם מציין החוק כסיבה מוצדקת לפניה לחדר מיון.

מאידך אם המטופל בחר להגיע לחדר מיון ולא חיכה למכתב סיכום רפואי, הוא עלול להיות מחוייב באגרה גם אם סיבת הפנייה היתה מוצדקת.

לכן, לפני שמייעצים למישהו: לפנות לחדר מיון, לא לצאת מחדר המיון גם אם הרופא סבור שהגיע הזמן להשתחרר ולחזור הביתה, להרים צעקות עד הפניה לבדיקה כזאת או אחרת ועוד כל מיני עצות שונות ומשונות, כדאי לשאול את עצמנו – האם אכן העצה תצמיח תועלת.

האם יכול להיות שהעצה שלנו נובעת מתוך חרדה, פחד או חוסר ידע. ברור שיש גם הרבה חוסר אמון, בחלקו מוצדק מאוד. הלוואי ונשכיל כולנו, מטפלים ומטופלים, להיות יותר סבלניים, סובלניים ונמצא פתרון לכל כאב וסבל מהר וביעילות, לאו דווקא באמצעות פינה לחדר מיון.

קריאה נוספת: בדיקת סקר מנהלים מורחבת – זה באמת נחוץ?

אין מצב שלא תרצו לקרוא:

שבב גנטי: בדיקה שאסור לוותר עליה

שבב גנטי בהריון: בדיקת חובה!

חיסון קורונה בהריון

כדאי לעשות חיסון לקורונה בהריון?

איך מתמודדים מול בחילות בהריון

על בחילות בהריון וקו השפיות שלך

בדיקת שבב גנטי CMA

לא יכול להיות שלא יסבירו לך על צ’יפ גנטי!

יוגה או פילאטיס: מה עדיף לעשות בהריון

יוגה או פילאטיס: מה בריא יותר בהריון?

איך מורידים חום בדרכים טבעיות

הורדת חום בדרכים טבעיות

מערכת אין מצב |להציג את כל הפוסטים של מערכת אין מצב

מערכת האתר כוללת כותבים מוכשרים במיוחד, אנשים שאכפת להם מאיכות החיים שלך, שלי ושל הגולש הבא שיגיע לכאן. מערכת אין מצב כוללת אנשים שחיים, נושמים ותורמים בשביל שכולנו נוכל לחיות קצת יותר טוב כבר מעכשיו.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

עשה זאת בעצמך: 101 מוצרי בריאות!
למה אנחנו כאן?
אין מצב שלא תדע/י איך לחיות טוב יותר. חשוב לנו לעשות ואולי לשנות משהו עבור מישהו. החלטנו שיש דברים שחייבים לחקור, ללקט, לכתוב ולפרסם והבנו שאם לא אנחנו, כנראה שאף אחד לא יעשה את זה ולא, אין מצב שנוותר - כי מגיע לכל אחת ואחד מאיתנו קצת יותר במסע הזה.
פשוט ומדהים
עמותות שאין מצב שלא תכיר/י:

עמותת אחת מתשע

עמותת ידיד מרכזי זכויות בקהילה

עמותת אתגרים הכל כך מדהימה

אנוש העמותה הישראלית לבריאות הנפש

עמותת אפשר אחרת שנותנת הרבה תקווה

עמותת בשביל החיים חשובה לנו מאד

עמותת גדולים מהחיים באמת גדולה!

עמותת אח גדול למען חיילים בודדים

עמותת אלי”ע למען קטינים עם לקות ראיה

מכירים עמותה שחשוב לפרגן לה? עדכנו אותנו

מעורר השראה
אסור לפספס: הקץ לנחירות בלילה!
פעילות חשובה בפייסבוק:

קבוצת הפייסבוק תשאל עורך דין

עמוד הפייסבוק של משרד הבריאות

עמוד הפייסבוק של עורכת הדין אדרה רוט

בטוח עם ביטוח – תשובות לשאלות

עמוד הפייסבוק של רופאים לזכויות אדם

סולר קפלינסקי רשלנות רפואית בפייסבוק

תשאל רופא קבוצת הפייסבוק הרשמית

קבוצת הפייסבוק תזונה ובריאות טבעית

רפואה לנשים בישראל הקבוצה הסגורה

איתור מידע רפואי חדש ועדכני UpToDate

פני/ה למערכת אין מצב!
המזונות שישנו את החיים שלך!
אין מצב שלא תדע/י!

בריאות ורפואה בגובה העיינים, בשפה נגישה ועל מנת שכל אחת ואחד מכם יוכל לדעת רק קצת יותר, לנהל אורח חיים בריא יותר ולהנות יותר מהחיים. אנחנו כאן כי אין מצב שלא תדע/י מה קורה מסביבך!

קטגוריות
  • גנטיקה ומדע (13)
  • דרך החיים שלך (18)
  • העיקר הבריאות (23)
  • הריון ולידה (39)
  • זווית אלטרנטיבית (10)
  • רפואה ומשפט (10)
אין מצב שלא אכפת לך!

אם אכפת לך כמו שאכפת לנו, רצינו להגיד שאנחנו מספקים במה מכובדת וראויה לכותבות וכותבים מוכשרים ומקוריים, כאלה שיש להם במה לחדש ולרענן עבור כולנו. אז אם את או אתה בעניין, אנחנו כאן ולא אכפת לנו לתת לך במה!

זכויות ומידע חשוב לגולשים!

התוכן באתר אין מצב! מוגן בזכויות יוצרים © התוכן באתר אינו מיועד ואינו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ רפואי, אבחנה או טיפול מרופא. תמיד ובכל בעיה רפואית מומלץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה או כל מומחה רפואי אחר.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס